Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Hakkımızda

2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 46. ve 47. maddeleri uyarınca kurulan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı; Üniversitelerde hizmet verdiği kesimin bütünü için bir sağlık kuruluşu, öğrencilerin sosyal, kültürel, beslenme ile spor ihtiyaçlarını karşılayan bir hizmet birimi ve aynı zamanda eğitim-öğretimin desteklenmesi amacıyla bu alanda uygulama ve araştırmaların yapıldığı bir uygulama dairesidir.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, her türlü sağlık hizmetlerini yürüterek, sağlık merkezleri açar, bahar aylarında güzel sanatlar ve spor alanlarında çalışmalar ve gösteriler düzenlemek için Bahar Şenlikleri düzenler, öğrencilere burs ve kredi, beslenme, barınma, çalışma, dinlenme, boş zamanlarını değerlendirme, ulaşım ve iş bulma alanlarında yardımcı olacak hizmetlerde bulunur. Bütün bu hizmetlerin görülmesi için gerekli olan öğrenci kantin ve lokantaları, okuma salonları, toplantı, sinema ve tiyatro salonları, spor salon ve sahaları açar, kamp yerleri sağlar, bu ve benzeri diğer tesisleri kurar, kiralar, işletir ve işlettirir. Bu amaca yönelik olarak üniversitenin birimleri ve üniversite dışındaki kuruluşlarla işbirliği içinde çalışır.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız Rektör tarafından görevlendirilen Rektör Yardımcısına bağlı olarak çalışmalarını sürdürmekte olup;

• Sağlık Hizmetleri,
  • Kültür Hizmetleri,
  • Spor Hizmetleri,
  • Sosyal Hizmetleri olmak üzere 4 alt birimden oluşmaktadır.

Misyon

Üniversitemizin ihtiyaçları ve vizyonu doğrultusunda öğrencilerimize ve personelimize çağdaş yöntemlerle yeterli ve kaliteli düzeyde sağlık ve beslenme hizmetini, yeteneklerinin gelişmesine imkân verecek hizmetleri ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kültür ve spor hizmetlerini sunmayı hedefleyen bir Başkanlık olmak.

Vizyon

Verdiğimiz tüm hizmet alanlarında gerekli bilgi ve teknolojilerle kaynaklarını verimli kullanarak kaliteli hizmetler sunan, öğrencilerimizin çeşitli sosyal, kültürel ve sportif alanlarda deneyim kazanmalarını hedefleyen, yenilikçi ve çözüm odaklı bir birim olmaktır.

Kalite Politikası

Başkanlık olarak faaliyetlerimizin; Üniversitemizin misyonu ve vizyonu doğrultusunda; tüm paydaşlarımızca benimsenen toplam kalite yönetimi anlayışı ile etik değerlere ve hukuki ilkelere dayalı, mevzuat hükümlerine riayet ederek, kaynakları etkin kullanarak, yenilikçi ve sürekli iyileştirme anlayışıyla en son teknolojileri kullanarak, işbirliğine dayalı toplumsal değer oluşturarak gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.